سرنوشت ثبت جهاني بازار تبريز رقم مي‌خورد

معاون حفظ، احيا و ثبت آثار سازمان ميراث فرهنگي در گفتگو با ميراث آريا(chtn) بازار تبريز را تجارتي سازمان يافته و منسجم توصيف کرد که با يک شبکه به هم پيوسته، اقتصاد پويا و توانمندي را در سطح کشور ارائه کرده است.

علويان صدر با بيان اين‌که بازار تبريز در قالب محورهاي جاده ابريشم قابل تبيين است، افزود: اين بازار به عنوان قطب مهم تجاري در شمال کشور توانسته از رونق و اقتصاد پايداري برخوردار شده و حيات اقتصادي خود را در قالب مديريت عمومي به نمايش بگذارد.

وي اضافه کرد: بازار تبريز علاوه بر محور تجاري، يک مجموعه به هم پيوسته از مراکز عبادي در قالب مساجد جامع، مرکز بهداشتي چون حمام‌هاي تاريخي، کاروان‌سراها است که حلقه‌هاي تکميل کننده بازار را به وجود آورده‌اند.

به گفته اين مقام مسئول؛ اين اثر ارزشمند از نظر گستردگي ، حجم وسيع سازه‌هاي ساخته شده، ميزان مبادلات اقتصاد و سطح بالاي تجارت و فعاليت‌هاي اقتصادي رتبه شاخصي را در کشور دارد.

علويان صدر تاکيدکرد: اين بازار داراي سبک معماري خاص مراکز تجاري است و در نوع خود شاهکار هنري به شمار مي رود.

اين مقام مسئول به تأمين يک رديف اعتباري مشخص، نظارت بر مونيتورينگ مستمر، مرمت کارشناسي شده ، استفاده از تجارب بين المللي در راستاي حفاظت و مرمت و بهره برداري اثر و معرفي آن در سطح بين الملي پس از ثبت اين اثر در حافظه جهاني يونسکو اشاره کرد./119

انتهای پیام/

کد خبر 1389050359